badjas_2753bIk stoot mijn vriend aan. “Kijk, dezelfde badjas…” Inderdaad, er bleek nog iemand in de sauna met exact dezelfde badjas aan. Heeft mijn vriend dan zo’n bijzondere badjas? Uhm… hoe zeg ik dit diplomatiek… Het is zo’n jas waarvan je eigenlijk weet dat iemand naar het ziekenhuis moest en een badjas moest hebben… Ik plaag hem er wel eens mee. Van het weekeinde kreeg hij steun.

“Mooie badjas…” zegt mijn vriend tegen de meneer naast hem. “Ja he, prachtig!” Ik zie het tafereel aan en ik kan het niet laten. “Je bent niet toevallig pas geopereerd?” vraag ik. “Nee, hoezo?” “Dan is het dus echt een hele bewuste keuze, die badjas?” “Ja…” Ik gier het uit. Beide mannen lijken een instant verbond te sluiten. Het verbond van de foute badjas.

De meneer steekt zijn hand uit naar mijn vriend en stelt zich voor. Ik vind het kostelijk. Voor ik het weet hebben ze het over contact houden en een speciale Facebook pagina voor deze specifieke badjas.

KingHet merendeel van de saunagaande man heeft of een badjas van de sauna aan of een neutrale kleur. Bijna niemand heeft een ziekenhuisjas aan met streepjes…  Het badjassen onderwerp komt regelmatig terug tussen mij en mijn vriend. Vooral als iemand een zeer afwijkend model aan heeft, zoals model King… (ontwerp van funckybadjas.nl)

Eenmaal thuis en lekker ontspannen zoekt hij de hippe badjas op die hij laatst zag.

“Zal ik dan ook zo’n King badjas kopen?” vraagt mijn vriend. Ik schiet in de lach…” Ik geloof niet dat je dat moet willen.” Ik denk vaak in plaatjes en zie hem al in de rode versie in de tuin van de sauna lopen…

“Weet je liefje, hou jij het nu maar bij jouw ziekenhuisjas… dan hebben we nog iets om over te praten met andere mannen…”

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.